Συμμετοχή του σχολείου μας στο 13ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

ΣΤ' Τάξη Τ.Π.Ε.

Το σχολείο μας και φέτος συμμετείχε στο 13ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας, όπου οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης παρουσίασαν τα έργα τους που υλοποίησαν στο μάθημα των Τ.Π.Ε.

Πιο συγκεκριμένα, με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Πληροφορικής Δέσποινας Αρβανίτη και την υποστήριξη των δασκάλων των τμημάτων ΣΤ1 και ΣΤ2 Δερμιτζάκη Μαρίας και Φαρσάρη Ελπινίκης αντίστοιχα, παρουσίασαν τις ρομποτικές κατασκευές τους που πραγματοποίησαν με το Gigo Micro:bit Compatible Robots. Η παρουσίαση έλαβε χώρα δια ζώσης στο 1ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου όπου οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να επιδείξουν τις κατασκευές τους στους παρευρισκόμενους στον χώρο του σχολείου, όπου και έλαβαν πολλά συγχαρητήρια!

Κατά την παραμονή τους χώρους όπου πραγματοποιήθηκε το Φεστιβάλ οι μαθητές παρακολούθησαν τα Demos που παρουσίασαν το ΙΤΕ, το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το ΕΛΠΕΜΑ. Τέλος, συμμετείχαν στο εργαστήριο με θέμα «Τεχνολογίες Ομιλίας και Τεχνητή Νοημοσύνη», από το  εργαστήριο Επεξεργασίας Σήματος Φωνής του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Πολλά συγχαρητήρια στις εκπαιδευτικούς και τους μαθητές μας για την άψογη παρουσίαση συμμετοχή τους!